למה קפריסין?

סוד הקסם

טיסה של 45 דק' ואתם ביעד נהדר וזול לחופשה, מרכז עסקים משגשג, תנופת בניה ומקום אידיאלי להשקעה בנדל"ן. איך אפשר להישאר אדישים?"

רועי, חבר ולקוח יקר, מתגורר בקפריסין ומשקיע בנדל"ן מאז 2017

קפריסין מחולקת לצד טורקי עם ריבונות מקומית טורקית המהווה 25% משטח האי וצד יווני עם ריבונות קפריסאית. שתיהן חברות באיחוד האירופי וכ – 500,000 התושבים באי מתפרסים על פני 5 ערים מרכזיות:

  • ניקוסיה – עיר הבירה, מקום מושב הממשלה ומשרדיה. ירושלים של קפריסין אם תרצו. שם נמצאת האוניברסיטה הציבורית היחידה באי – אוניברסיטת ניקוסיה.
  • לרנקה – עיר נמל, גם ימי וגם אווירי. 
  • פאפוס – עיר תיירותית, חביבה בעיקר על משפחות. ביתו של נמל התעופה השני בגודלו באי. 
  • איה נאפה – עיר תיירותית, תוססת ומלאת אנרגיה.
  • לימסול – עיר נמל נינוחה עם חיי לילה תוססים, יעד לחופשה, מרכז עסקים, השקעות, מסחר ועוד. "תל אביב של קפריסין".

 

לאחר משבר כלכלי ב 2013 ומיתון כללי בעקבותיו, בשנים האחרונות האי חוזר לעצמו וישנה תנופה מאסיבית של בנייה, כניסה של משקיעים וחברות, ופרויקטים רבים שקורמים עור וגידים.

עד לאחרונה, מירב ההשקעות הזרות הגיעו מהשוק הרוסי ולמטרות פספורט, שניתן להשיג בעלות סבירה ותנאים נוחים. מדובר בצינור יעיל ומהיר עבור משקיעי חוץ הרוצים להיכנס לאיחוד. בעלי חברות שמעבירים את פעילותם לקפריסין נהנים ממיסוי נמוך מאוד (12.5% מס חברות) ועלויות מחיה נוחות מה שמאפשר תנאים מעולים לעובדים ורמת חיים גבוהה. קידוח גז בנקודה שלישית שהתגלתה לאחרונה, הקזינו הגדול באירופה שנבנה בלימסול בימים אלה, בניית מלונות חדשים ומודרניים, כולם מייצרים עשרות אלפי מקומות עבודה חדשים מה שמצריך בתי מגורים.

תיירות ענפה למשפחות או יחידים תמיד הייתה הפורטה של האי ועכשיו יותר מתמיד. גם עבור ישראלים וגם עבור מדינות אחרות. 

לאן זה הולך? 

קפריסין בכלל ולימסול בפרט מבססות את מעמדן כיעדים אטרקטיביים להשקעה.

נשמח להיפגש, הקפה עלינו